fbpx

​Bëhen 23 vjet nga demilitarizimi i UÇK-së

23 vjet më parë u nënshkrua marrëveshja për demilitarizimin e UÇK-së, ku ishin përfshirë në detaje fazat e dorëzimit të armëve, mbajtjes së uniformave, kalimin e një pjese të pjesëtarëve të UÇK-së në polici dhe administratë publike etj.

Në marrëveshje ishte paraparë formimi i Ushtrisë së Kosovës në vijat e Gardës Kombëtare të SHBA-së, duke marrë parasysh Marrëveshjen në Rambuje.

Nënshkrues të kësaj marrëveshjeje figurojnë Hashim Thaçi në pozitën e kryekomandantit të UÇK-së, Agim Çeku në pozitën e shefit të shtabit të UÇK-së dhe është pranuar nga gjenerallejtënant, Mike Jackson, komandant i KFOR-it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *